Syis ampułki amino-complex 10 x 3 ml

Syis ampułki amino-complex 10 x 3 ml
Syis ampułki amino-complex 10 x 3 ml
Syis ampułki amino-complex 10 x 3 ml
Syis ampułki amino-complex 10 x 3 ml
54,99 zł
/ szt.
Darmowa dostawa do paczkomatuWięcej informacji
Smile - dostawy ze sklepów internetowych przy zamówieniu od 50,00 zł są za darmo.

Kupujesz i dostawę masz gratis!

dostawy ze sklepów internetowych przy zamówieniu za 50,00 zł są za darmo.
Darmowa dostawa obejmuje dostarczenie przesyłki do paczkomatu
PayPo - kup teraz, zapłać za 30 dniOdroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz. Więcej informacji

Kup teraz, zapłać później - 4 kroki

Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPoPayPo - kup teraz, zapłać za 30 dni
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdż swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Syis ampułki amino-complex 10 x 3 ml
Syis ampułki amino-complex 10 x 3 ml
AMPUŁKI AMINO-COMPLEX
Ampułki Amino-complex przeznaczone do skóry potrzebującej intensywnego nawilżenia i wygładzenia. Dzięki zawartości wysoce efektywnie dobranych aminokwasów, kompozycja naśladuje NMF (Naturalny Czynnik Nawilżający). Bezwodny ekstrakt betainy pochodzenia naturalnego oraz kwas hialuronowy, znacząco poprawiają nawilżenie skóry, wzmacniają barierę ochronną, zapewniają skuteczną i długotrwałą ochronę. Dzięki zawartości Prowitaminy B5 ampułki mają właściwości łagodząco-kojące.
Składniki aktywne:

Panthenol
Pantenol, prowitamina B5. Witamina B znajduje się w każdej żywej komórce skóry i włosów. Ma działanie przeciwzapalne i antybakteryjne, przyspiesza procesy regeneracji naskórka. Nadaje skórze uczucie gładkości. Jest to składnik o działaniu gojącym, łagodzącym podrażnienia i nawilżającym. Łatwo wnika w głąb skóry, zmniejsza utratę wody przez naskórek i skutecznie nawilża skórę, nadając jej miękkość i elastyczność. Pomocny przy gojeniu ran i drobnych uszkodzeń skóry oraz leczeniu blizn.

Sodium Lactate
Mleczan sodu- jeden z związków w naturalnym czynniku nawilżającym (NMF), działa silnie nawilżająco, przenika przez warstwę rogową skóry, zmiękcza ją i utrzymuje wilgoć. Polecany do każdego rodzaju cery, szczególnie suchej i odwodnionej. Posiada także właściwości przeciwbakteryjne.

Sodium Hyaluronate
Kwas hialuronowy to naturalnie występujący składnik w organizmie. Zwiększa elastyczność tkanek (naskórka, włókien kolagenowych i elastynowych). Pobudza regenerację nabłonków, i skóry właściwej. Spadek ilości kwasu hialuronowego jest jedną z przyczyn wysuszania i marszczenia się skóry. Jego unikalną właściwością jest wysoka zdolność wiązania i zatrzymywania wody. Dobrze nawodniony naskórek staje się gładki, jędrny, elastyczny i zwiększa przenikanie substancji czynnych w głąb skóry.

Sodium PCA
Sól sodowa kwasu piroglutaminowego- substancją, która potrafi związać duże ilości wody. Dba o odpowiedni poziom nawilżenia skóry oraz włosów, wchodzi w skład NMF – naturalnego czynnika nawilżającego, zapobiega utracie nadmiernej ilości wody ze skóry, w łatwy sposób penetruje do odpowiednich warstw naskórka, na skórze tworzy ochronny film, wygładza, odżywia, nawilża, dodaje skórze zdrowego blasku, wyraźnie zmiękcza naskórek.

PCA
Kwas piroglutaminowy- składnik higroskopijny, który ma zdolność do wiązania wody. Jest także składnikiem NMF, czyli naturalnego czynnika nawilżającego występującego w skórze. Jego głównym zastosowaniem jest ograniczenie ucieczki wody przez skórę poprzez tworzenie filmu ochronnego na jej powierzchni. Zapobiega także wysychaniu masy kosmetycznej.

Proline
Prolina- jest aminokwasem endogennym, pełni kluczową rolę w produkcji kolagenu. W kosmetykach ma silne działanie przeciwstarzeniowe i przeciwzmarszczkowe: ujędrnia, napina i uelastycznia skórę, odnawia włókna kolagenowe, redukuje zwiotczenia i poprawia owal twarzy; likwiduje rozstępy i spłyca zmarszczki. Silnie nawilża: w kontakcie z wodą ma największą (spośród aminokwasów) zdolność jej wiązania.

Arginine
L-arginina – aminokwas pozyskiwany z brązowego cukru; podnosi w skórze poziom mocznika (silniej niż aplikowany zewnętrznie mocznik). Zwiększa nawilżenie naskórka, wzmacnia barierę lipidową, zmiękcza, goi i koi podrażnienia, działa przeciwzmarszczkowo i wygładzająco.

Lysine HCL
Lizyna - aminokwas, substancja nawilżająca, odżywcza, przeciwutleniacz. Stymuluje syntezę białek w skórze, wykazuje działanie pobudzające wzrost włosów, kondycjonuje, nawilża, wygładza i wzmacnia skórę i włosy. Działa przeciwzmarszczkowo, a także wzmacnia skórę wrażliwą i alergiczną.

Treonina
Kwas α-amino-β-hydroksymasłowy, organiczny związek chemiczny, obojętny elektrycznie aminokwas egzogenny. Stymuluje syntezę białek w skórze, kolagenu i elastyny, działa przeciwzmarszczkowo, zapobiega utracie jędrności i elastyczności, wzmacnia odporność skóry na czynniki zewnętrzne i alergeny. Ma właściwości wygładzające skórę i włosy oraz regenerujące.
Glycine
Glicyna -Białkowy aminokwas alifatyczny i endogenny. Występuje w organizmie, jest jedną z części składowych kolagenu i pełni funkcję neuroprzekaźnika. Składnik stosowany w kosmetykach przeciwzmarszczkowych oraz przeciwtrądzikowych. Regeneruje skórę, działa rozjaśniająco, nawilżająco i wzmacniająco.
Alanine
Alanina- jeden z aminokwasów. Działa na skórę nawilżająco, odżywczo i ujędrniająco, wygładza i zmiękcza naskórek. W kosmetyku jest także substancją maskującą, niwelując niepożądane zapachy.
Betaine
Betaina -związek hydrofilowy o działaniu silnie nawilżającym, naturalny aminokwas, który ma wspaniałe właściwości nawilżające i łagodzące. Stosuje się ją między innymi do łagodzenia podrażnień na skórze, np. po peelingach chemicznych. Ochrania błony komórkowe i przede wszystkim ma zdolności do wiązania wody − stąd jej właściwości nawilżające. Betaina coraz częściej wykorzystywana jest w produkcji kosmetyków, szczególnie do skóry wrażliwej i suchej.
Serine
Seryna - jest to aminokwas o działaniu przeciwzapalnym. Przyspiesza regenerację skóry a także aktywuje produkcję kolagenu. Działa nawilżająco. Dodatkowo w produktach do włosów ma działanie antystatyczne, zobojętniające powierzchniowy ładunek elektryczny, zapobiega elektryzowaniu oraz ułatwia ich rozczesywanie.
Producent
Kod produktu
142680
Gwarancja
Gwarancja 12m
Gwarancja 12m
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.83 / 5.00 1226 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-12-03
Dzięki pełna profeska
2022-11-25
Polecam

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel